Над 35 жалби срещу водещия на предаването Още от деня

...
Над 35 жалби срещу водещия на предаването Още от деня
Коментари Харесай

Над 35 жалби са подадени срещу Кошлуков в СЕМ

Над 35 тъжби против водещия на предаването " Още от деня " и програмен шеф на БНТ1 Емил Кошлуков са постъпили в Съвета за електронни медии (СЕМ) от петък до вторник. Това излиза наяве по време на съвещанието на регулатора, който прегледа отчет от мониторинга на петъчното предаване, в което Кошлуков два пъти сподели междинен пръст в ефир.

В понеделник водещият се извини за постъпката си, без по нищо да проличи, че съжалява за жестовете си. Той се оправда, че е реагирал прочувствено в отбрана на сътрудниците си от Българска национална телевизия, които били обект на нападки от протестиращи. Директорът на Българска национална телевизия 1 позволи, че ще продължи да реагира първосигнално при сходни мотиви, само че и изрази вяра, че някой ден ще му пристигна акълът. Това пояснение бе придружено с значителни пояснения.

Повод за неприличния жест, изработен от Кошлуков в предаването му " Още от деня " предходната седмица, стана митинг пред Българска национална телевизия, на който се размахваха и рисунки със междинен пръст. Недоволството пред публичната телевизия бе предизвикано от метода, по който тя отразява тематиките за разширението на зоната за строителство в Национален парк " Пирин " и тенденциозното, съгласно протестиращите, отношение на водещия. Кошлуков потърси сметка за държанието на протестиращите от поканения в студиото Борислав Сандов от " Зелените " и на два път размаха междинен пръст, онагледявайки въпроса си " А този знак ще го има ли отново на митингите ".

Във вторник пред Съвет за електронни медии администрацията на регулатора показа мнение, че държанието на Кошлуков е неприемливо както за публицист, по този начин и за програмен шеф. Жестовете му пък са нарушили " положителните нрави ". В отчета се споделя още, че диалогът в петъчното предаване сред Кошлуков и Сандов бил " нападателен ", " изострен " и на моменти прехвърлял " положителния звук ".

Предстои обаче регулаторът да вземе решение дали ще наложи глоба на Българска национална телевизия за нарушение на положителните нрави,. Според закона тя е от 3 хиляди до 15 хиляди лева Дали ще има глобя се чака да стане ясно до идната седмица.

Според члена на регулатора Иво Атанасов маниерът на водене на предаването от страна на Кошлуков е стеснителен. Колегата му Мария Стоянова пък счита, че диалогът със Сандов е воден като разпит. Тя счита още, че казусът " не е единствено в междинния пръст ", а и в това, че самоцелната сдържаност на медиите към институциите може да се трансформира в цинизъм и да отблъсне феновете.

" Притеснявам се дали точно това не се се случва тук ", сподели Стоянова, като имаше поради метода, по който Кошлуков води " Още от деня ".

Същото мнение показа и ръководителят на регулатора София Владимирова. Според Бетина Жотева, също член на Съвет за електронни медии, е значимо да се отговори на въпроса дали водещите имат право на лично мнение, или ролята им е да дават думата на гостите си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР