Над 330 жертви на трафик на хора са идентифицирани у

...
Над 330 жертви на трафик на хора са идентифицирани у
Коментари Харесай

Над 330 са идентифицираните жертви на трафик на хора у нас от началото на годината

Над 330 жертви на трафик на хора са разпознати у нас за първите шест месеца на годината. Това оповестиха от Националната комисия за битка с трафика на хора. Най-голяма част от тях са дамите, които стават жертви на полова употреба. Все по постоянно се срещат и случаи на трафик за трудово иго, написа БНР. 

``
реклама

Световната статистика сочи, че Румъния и България са измежду главните страни на генезис на трафик на хора в Европа, а аргументите са бедността, общественото изключване и отпадането от учебно заведение. Секретарят на националната комисия за битка с трафика на хора Камелия Димитрова:

" Само в Европа разпознатите жертви произлизат от 137 страни. Може би ще ви учуди това, обаче, че в действителност  67 % от жертвите в Европа са от Европа. Те са жители на Европейски Съюз - България, Румъния са едни от главните страни на генезис, само че страни на генезис са също Унгария, Полша както и да вземем за пример Холандия. "

Масово експлоататорите употребяват обществените мрежи за зарибяване на жертви, само че и за надзор над тях:

" През първите шест месеца на актуалната година има 339 потърпевши лица, за които понастоящем се води следствие за трафик на хора ".

29 милиарда евро в международен мащаб генерира този тип престъпност. Британското държавно управление се отнася доста съществено към този проблем, сподели английският заместник-посланик и подсети, че всички имат отговорност за битката против робските условия на труд.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР