Над 33.3 на сто от децата в България живеят в

...
Над 33.3 на сто от децата в България живеят в
Коментари Харесай

Всяко трето българско дете живее в риск от бедност

Над 33.3 на 100 от децата в България живеят в риск от беднотия или обществено изключване, а доста родители не могат да дадат мощен старт на децата си в първите години от живота им, предизвестяват от Фондация " За Нашите деца ".

Фондацията приканва обществото да се активизират всички запаси за повишение качеството на живота на децата и грижата за тях с навременна и съответна поддръжка.

" За Нашите деца " афишира началото на нова огромна фондонабирателна акция под наслов " Прегръдка за нашите деца ", оповестиха от организацията. Целта на акцията, която ще продължи до края на 2021 година, е да ускори информираността на обществото по извънредно значимата тематика за ранното детско развиване, както и да ангажира повече самостоятелни донори в поддръжка на пълноценната грижа за децата.

От фондацията означават, че ранното детство е един от най-важните интервали за по-нататъшното развиване на детето, то изисква оптимална поддръжка за него и за фамилията му. Над 90 % от мозъчната активност на индивида се развива в първите години от живота му, а вложенията в ранното детство носят над 10 пъти възвръщаемост за обществото, се напомня в известието.

Посланици на " За Нашите Деца " по време на акцията ще бъдат редица родни инфлуенсъри и медии. Сред тях са актьорите Алек Алексиев и Дария Симеонова, артистът Орлин Павлов, Антоанет Пепе и Филип Стоянов. Всички сътрудници ще поддържат безплатно самодейността като осведомят и стимулират почитателите да обръщат повече внимание на нуждата от пълноценна грижа в първите години от житейското развиване.

Повече от 29 години фондация " За Нашите Деца " поддържа деца в ранна възраст и техните фамилии, помогнала е за възстановяване в качеството на живот на хиляди деца и техните фамилии, напомнят от фондацията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР