Над 32 000 тона пакети с хранителни продукти на крайно

...
Над 32 000 тона пакети с хранителни продукти на крайно
Коментари Харесай

Над 32 000 тона храни са раздадени по Оперативната програма за храни

Над 32 000 тона пакети с хранителни артикули на извънредно нуждаещи се лица са раздадени по Оперативната стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне 2014-2020 година

Това заяви заместник-министър Зорница Русинова на среща с държавния секретар на щата Небраска в Съединени американски щати Робърт Евнен, която се е състояла през днешния ден в Министерството на труда и обществената политика, оповестиха от пресцентъра на министерството.

По време на диалога са били разисквани тематики от двустранен интерес в областта на общественото подкрепяне, заетостта и образованието.

Общият бюджет по Оперативната стратегия през интервала 2014-2020 е над 241 млн. лева Ежегодно се раздават над 270 000 пакета с съществени хранителни артикули на повече от 500 000 лица и членовете на техните фамилии, е прецизирала заместник-министър Русинова. По програмата се финансират целогодишната активност на 278 трапезарии в страната, в които топъл обяд получават 50 779 души.

Зам.-министър Русинова е споделила, че се надява актуалното посещаване на представители на щата Небраска да способства за още по-активното развиване на търговско-икономическите връзки сред България и Съединени американски щати. Тя е срещнала задграничната делегация с пазара на труда и преимуществата, които биха имали възможни задгранични вложители у нас. Състояние на пазара на труда в България непрекъснато се усъвършенства.

През май записаната безработица доближи най-ниското си ниво от основаването на Агенцията по заетостта от 5.3 на 100, е споделила още заместник-министър Русинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР