Над 32 000 души в Обединеното кралство са починали от

...
Над 32 000 души в Обединеното кралство са починали от
Коментари Харесай

Броят на починалите с коронавирус във Великобритания надхвърли 32 000

Над 32 000 души в Обединеното кралство са умряли от COVID-19, което е най-големият брой, открит до момента в Европа, сочат оповестени през днешния ден данни, съобщи Ройтерс.
Националната статистическа работа разгласи 29 648 смъртни случаи в Англия и Уелс от 24 април насам, за които в смъртните актове се загатва COVID-19. Като се прибавят смъртните случаи от Шотландия и Северна Ирландия, формалният брой на умрелите за момента е 32 313.
Той е по-голям от този в Италия, която до момента беше най-тежко потърпевшата страна в Европа, въпреки че италианската численост не включва случаи, за които има съмнения за COVID-19.
За да избегне нова вълна на болест с ковид, Обединеното кралство има намерение да разчита, сходно на редица други страни, на приложение за следене, тествано през днешния ден на южния остров Уайт. Данните от него ще бъдат обобщавани в продължение на няколко седмици, заяви Франс прес.
От през днешния ден приложението ще бъде разполагаем за медицинския личен състав на острова, посочи министърът на опазването на здравето Мат Ханкок, а по-късно и за всичките 80 000 семейства на остров Уайт.
Това приложение ще разрешава да се предотвратява влизането в контакт с лице, дало позитивна проба за ковид, посредством потреблението на Блутут технология. Информацията за местоположението на човек ще се съхранява на телефона на потребителя, посочи министър Ханкок.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР