Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през 2018-та година

...
Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през 2018-та година
Коментари Харесай

Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени в превантивен ремонт на 580 км от републиканската пътна мрежа



Над 310 млн. лева ще бъдат вложени през 2018-та година за превантивни поправки на 580 км от републиканската пътна мрежа. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова, представена от пресцентъра на ведомството.

Тя взе присъединяване в проведения от Българска браншова камара "Пътища " семинар на тематика "Превантивно поддържане - планиране и технологии ".

„ Важно е този запас да бъде употребен по ефикасен метод и чакам практическата полемика да подкрепи вярното осъществяване на тези цели “, коментирала Крумова.

Зам.-министър Крумова уточни още, че със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " от през днешния ден се приключва работата по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. „ Пътноподдържащите компании, обаче, остават в подготвеност да реагират при нужда до привършване на зимния сезон. В най-скоро време ще бъде ясно къде ще бъдат вложени спестените от зимната поддръжка средства, декларирала районният заместник-министър. Предвидено е увеличение на гаранционните периоди като един вероятен тласък за отговорно отношение към осъществяването на обектите. По този метод лимитираният обществен запас, с който разполагаме, ще бъде влаган оптимално дейно “, изясни Крумова.

Тя прикани за отговорност при осъществяването на пътни планове и приветства самодейността на Българска браншова камара "Пътища " като опция разговорът сред бизнеса и институциите, ангажирани в строителството и ремонта на пътища, да бъде усъвършенстван.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР