„Над 31 000 семейства повече са получили помощ за отопление

...
„Над 31 000 семейства повече са получили помощ за отопление
Коментари Харесай

31 000 семейства повече са получили помощи за отопление

„ Над 31 000 фамилии повече са получили помощ за отопление през тази година. Общият брой на утвърдените и възползвалите се от този тип поддръжка е близо 284 000 фамилии “, сподели министърът на труда и обществената политика Деница Сачева пред народните представители от отрасловата комисия в Народно събрание.

Най-много – 245 200 семейства, са взели средства за закупуване на дърва и въглища. Пари за покриване на сметките за електрическа енергия са отпуснати на близо 29 800 фамилии, за парно – на над 5100, а за природен газ – на към 400. Най-много от утвърдените претенденти за помощ за отопление са от областите Пловдив – 22 165, и Благоевград – 22 149. Следва област Враца, където помощ са получили 14 093 фамилии.

„ През тази година размерът на тази поддръжка беше повишен на 99 лева на месец или общо 500 лева за целия отоплителен сезон. Изплатените средства все още са 136,6 млн. лева През декември следва да бъдат преведени още над 4 млн. лева на хората, които са подали заявките си директно преди последния период за кандидатстване в края на октомври “, регистрира министър Сачева. Тя моли възрастните хора, които получават помощта си в пощенските клонове или я теглят от банкомати, да бъдат с компаньон.

Всички подкрепени със средства за зимния сезон, подлежат на надзор от Агенцията за обществено подкрепяне след отпадане на рестриктивните мерки в страната. „ При открити нарушавания помощта ще би трябвало да се възвърне. Човекът, който я е употребил за друго, ще се лишава от опцията да получи такава за идващия отоплителен сезон “, добави още Деница Сачева.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР