„Над 3000 са убитите в Мариупол, градът е разрушен на

...
„Над 3000 са убитите в Мариупол, градът е разрушен на
Коментари Харесай

Посланик Москаленко: Над 3000 убити в Мариупол, градът разрушен на 80%

„ Над 3000 са убитите в Мариупол, градът е опустошен на 80%. Харков също е подложен на тежки опустошения. Киев е бомбардиран и са изумени 2 жилищни блока ". Това съобщи украинският дипломат у нас Виталий Москаленко на конференция след диалози с представители на ГЕРБ. Москаленко още веднъж прикани за затваряне на въздушното пространство над страната му.

„ Водим борба с агресора, която заплашва самото битие на украинската страна. Всеки ден, всеки час умират хора, жители на Украйна. Ще се бием до последна капка кръв. Ще отстояваме човешките идеали и независимостта на нашата държава”, съобщи Москаленко. „ Сражаваме се сполучливо по земя. Отбиваме всички офанзиви. Но небето би трябвало да бъде затворено, тъй като преимуществото на агресора е много съществено. Това му разрешава да бомбардира”, съобщи Москаленко, представен от Нова телевизия.

По думите му жертвите в Мариупол са толкоз доста, че не знаят къде да ги погребват.

„ Копаят ями като приятелски могили. В Киевска област майка и 10-годишно дете са убити при въздушна офанзива и са заровени в двора на дома им. Мога да дам стотици хиляди такива примери”, сподели Москаленко.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР