Над 3000 нови енергоспестяващи осветителни тела ще бъдат монтирани на

...
Над 3000 нови енергоспестяващи осветителни тела ще бъдат монтирани на
Коментари Харесай

Смолян светва: Слагат енергоспестяващи лампи в целия град

Над 3000 нови енергоспестяващи осветителни тела ще бъдат инсталирани на уличното осветяване в Смолян, заяви заместител – кметът Мариана Цекова.

Замяната на досегашните енергоемки лампи по улиците ще се извърши по плана „ Рехабилитация и рационализация на системата за външно изкуствено осветяване на гр. Смолян “, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. От Община Смолян се надяват, че с новите по-икономични осветителни тела ще стане допустимо включване през нощните часове на уличното осветяване в целия град , а освен по централните улици.

Изпълнението на плана стартира след подписано с Министерството на енергетиката през септември в допълнение съглашение, съгласно което ще се пристъпи към цялостна замяна на осветителните тела, а освен на лампите. Предвидено е да се инсталират LED лампи на мястото на досегашните натриеви и луминесцентни .  

В плана е заложено въвеждане на система за ръководство и енергиен мониторинг на уличното осветяване. Ще бъдат доставени 115 табла за улично осветяване с комплект за мониторинг и ръководство. Срокът за осъществяване на плана е 27 месеца, като следва с социална поръчка да се избере реализатор на главните действия. 

Бюджетът на плана е 784 хиляди лева, от които 747 554 лева са планувани за Община Смолян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР