Над 3000 граждани и организации подкрепиха отворено писмо до институциите

...
Над 3000 граждани и организации подкрепиха отворено писмо до институциите
Коментари Харесай

Граждани настояват държавата да спре изграждането на новата детска болница върху стар строеж

Над 3000 жители и организации поддържаха отворено писмо до институциите за прекъсване на публичната поръчка за построяването на Националната детска болница върху незавършеното 30 години скеле на клиниката по педиатрия в двора на Александровска болница.

Те упорстват Министерството на здравеопазването да спре поръчката, тъй като тя не подсигурява строителството на качествена, безвредна и отговаряща на актуалните разбирания детска болница.

“Обществената поръчка съставлява неприемлив компромис с детското опазване на здравето и корист с публичното доверие “, се показва в писмото.

Какво планува поръчката?

Проектът за националната детска болница е на стойност 95.4 млн. лв. и за строителството ѝ има постъпили три предложения от строителни компании - " Главболгарстрой ", " Трейс Груп Холд " и консорциум с присъединяване на " Климатроник " ЕООД и мексиканската компания " Иновасионес Техникас Ен Симентасион ". Победителят се чака да бъде разгласен след Нова година, само че и тримата участници са показали относително постен опит в осъществяването на сходни планове, излиза наяве от документите към публичната поръчка. Плановете на Министерство на здравеопазването плануват на повърхност от 45 000 кв. м. върху остарялото скеле с два съществени 11-етажни корпуса, 6 триетажни и 2 сутерена да се подслони бъдещата Национална детска болница. Тя ще разполага с 350-400 кревати и в нея би трябвало да влязат съществуващите и разпръснати в други лечебни заведения детски клиники и отделения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР