Над 3000 европейски града се включиха тази година в инициативата

...
Над 3000 европейски града се включиха тази година в инициативата
Коментари Харесай

Български градове се включиха в Деня без автомобили

Над 3000 европейски града се включиха тази година в самодейността " Ден без коли ". В София, Варна и Пловдив за няколко часа централните улици се трансфораха в пешеходни зони и места за занимания на дребни и огромни. Единствените позволени транспортни средства бяха колела, тротинетки и скейтбордове.

По този варненски бул. всеки ден минават стотици коли. Днес обаче тук можеше да се поседне на земята и да се поиграе шах, а други се отдадоха на обичаното си занимание.

Идеята на самодейността е хората в огромните градове да си изградят мобилни привички, които да щадят природата.
Призовавам да не е единствено веднъж в годината, в случай че може да е ежемесечно. Има изгода за всички.Едно, че въздуха е чист, едно, че спортуваш, едно, че ще останеш млад.
В Пловдив бул. „ Марица-юг " се трансформира в зона за креативен работилници, просветителни беседи, отдадени на устойчивия метод на живот.
Включихме се, с цел да покажем, че градът ни би трябвало да бъде по-чист, с по-чист въздух, хората да се движат, да упражняват и да имат малко по-здравословен метод на живот.Тази самодейност е една извънредно добра концепция, тъй като градът ни става все по-мръсен и все по-населен с коли.
Най-активните участваха в силови тренировки, а някои даже вървяха по въже.

Ласка Ненова - съдружие БГ Бъди деен: Ако може най-малко един път в месеца да затваряме огромен бул. и да го даваме на хората, да се възползват от цялото пространство, което има.
За първи път денят без коли се отбелязва през 1998 година във Франция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР