Над 300 случая на десен екстремизъм са разкрити в германската

...
Над 300 случая на десен екстремизъм са разкрити в германската
Коментари Харесай

Доклад: Стотици случаи на десен екстремизъм са установени в германската полиция

Над 300 случая на десен екстремизъм са разкрити в немската полиция и структурите за сигурност през последните години, демонстрира показан през днешния ден отчет на федералната работа за вътрешно разузнаване, представен от ДПА и ТАСС.

Според отчета сред януари 2017 година и март 2020 година са открити 319 потвърдени и 58 подозирани случая на десен екстремизъм в полицията, митническите и разследващите служби на Германия.

Докладът беше показан, откакто през последните седмици в провинциите Берлин, Северен Рейн-Вестфалия и Мекленбург-Предна Померания бяха разкрити затворени чат групи, употребявани от служители на реда за шерване на расистко и антисемитско наличие.

Според отчета дребен брой чиновници на полицията и разузнаването, разследвани за десен екстремизъм, са имали връзка с крайнодесни организации. Само в два от потвърдените случаи е било открито, че съответният чиновник е членувал в крайнодясна организация.



(Getty Images/Guliver - кадър на доклада)

Докладът демонстрира, че голямото болшинство от чиновниците в немските структури за сигурност са крепко обвързани с конституцията, сподели немският вътрешен министър Хорст Зеехофер.

"Нямаме систематичен проблем с десния екстремизъм в службите за сигурност на федерално или провинциално равнище ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР