Над 300 са свободните места за прием на ученици след

...
Над 300 са свободните места за прием на ученици след
Коментари Харесай

Над 300 са свободните места за прием на ученици след седми клас във Варна и областта

Над 300 са свободните места за банкет на възпитаници след приключен седми клас в учебните заведения във Варна и региона. Това сподели за " Фокус “ Венцеслава Генова, шеф на Регионалното ръководство на образованието (РУО) във Варна. Тя добави, че свободните места в образователните заведения са оповестени на интернет страницата на РУО – Варна, като за всяко учебно заведение са посочени периодите, в които учениците могат да аплайват.

Венцеслава Генова уточни, че свободните места след третото класиране са били над 400, само че банкет се реализира непрестанно и информацията за свободните места в учебните заведения се трансформира всекидневно. Венцеслава Генова напомни, че оповестените свободни места са след оптимизация и преструктуриране на паралелките за банкет след седми клас, като оптималният броя на учениците в една паралелка може да бъде 26, само че тя може да съществува и с по-малък брой възпитаници.

Венцеслава Генова изясни, че сега се реализира децентрализиран банкет по реда и изискванията на шефовете на съответните учебни заведения за попълване на свободните места в паралелките. Учениците от закритите паралелки са пренасочени към такива, в които има записани над 18 възпитаници. Венцеслава Генова разяснява, че в професионалните гимназии има и слети паралелки, както е било и през предишни години – две специалности в една паралелка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР