Над 300 са системните нарушители в горите за миналата година,

...
Над 300 са системните нарушители в горите за миналата година,
Коментари Харесай

Над 300 души системно са извършвали незаконна сеч в българските гори

Над 300 са систематичните извършители в горите за предходната година, сочи статистиката на Изпълнителната организация по горите. Зачестяват и нападателните прояви към горските чиновници, като единствено от началото на тази година има няколко случая на жестоко посягане върху тях в разнообразни точки на страната.

До момента огромна част от нарушаванията остават ненаказани.

В края на предходната година бяха признати промени в Закона за административните нарушавания и санкции, с които  за систематичните извършители се вкарва публично потребен труд  и горските се надяват , че влизането в действие на тези промени ще има предпазен резултат.

На 22 декември, година след публикуването си в Държавен вестник влиза в действие законовото изменение, което дава право обществено слаби и бракониери с десетки неплатени актове да поставят общественополезен труд в интерес на обществото:

" Идеята е в действителност тези хора, които унищожават гората да бъдат научени, примерно, да я залесяват ", разяснява пред БНР шефът на районната дирекция по горите в Сливен Георги Дончев.

Така от идната година горските ще се опитат да трансфорат секачите в залесители.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР