Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки

...
Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки
Коментари Харесай

Над 300 вина и ракии се състезават на ВИНАРИЯ 2018

Над 300 проби виновност, ракии, винено бренди и спиртни питиета вземат участие в Международния конкурс Винария 2018 “. Напитките се правят оценка от 20-членно жури, в което вземат участие одобрени дегустатори от страната и чужбина.
 
Четиринадесет от тях са членове на Съюза на енолозите в България, който е сътрудник на Националната лозаро-винарска камара в организацията на състезанието. По традиция членовете на интернационалната комисия са носители на наградата „ Енолог на годината “ – Костадинка Рахова-Димитрова , Десислава Байчева, Надежда Дюлгерска, Екатерина Гаргова, Стоян Стоянов и Тихомир Трифонов, което е доказателство за високия професионализъм на журито.
 
Българските дегустатори имат извънреден опит, който е оценен от редица интернационалните конгреси. Този факт удостоверява престижа на нашите енолози, които са на международно равнище, и е гаранция, че с професионализма си ще дефинират безапелационно най-хубавите питиета на ВИНАРИЯ 2018 “, разяснява ръководителят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов, представена от БГНЕС.
 
И тази година в състава на дегустационната комисия вземат участие задгранични енолози. Сред тях са вино блогърът Пол Капуто от Англия, който за втора поредна година е член на журито, и сръбският дегустатор Томислав Иванович – с дълготраен опит в интернационалните винени състезания. Председател на интернационалното жури е доктор Димитър Гайдарски.
 
Международният конкурс за виновност, ракии, винено бренди и спиртни питиета се организира съгласно разпоредбите и критериите на най-авторитетните състезания по света, с цел да обезпечи опция за интернационално самопризнание на участващите производители. „ Изискванията по оценяване на пробите вино и тази година са напълно съобразени със стандартите на Международната организация по лозата и виното OIV, със 100-балната система и дегустационен лист “, уточни Станимир Стоянов. Той посочи, че системата е международно приета и подсигурява обективност, по тази причина и огромна част от интернационалните състезания работят с нея.
 
Станимир Стоянов предвижда, че на ВИНАРИЯ 2018 ще има забавни виновност от последна годишна продукция и червени купажни виновност от 2016 година с високо качество и съвременен жанр.
 
Международните дегустации, проведени от Националната лозаро-винарска камара и Съюза на енолозите в България с поддръжката на Международен панаир Пловдив, се организират от 16 до 19 февруари 2018 година в парк-хотел „ Санкт Петербург “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР