Над 300% повече са били кибератаките през 2016 г. спрямо

...
Над 300% повече са били кибератаките през 2016 г. спрямо
Коментари Харесай

ЕК призна за бум на кибератаките, над 200 000 на ден

Над 300% повече са били хакерските атаки през 2016 година по отношение на 2015 година, Дневно се записват в света по над 200 000. Това разгласи във Варна българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел, представена от БГНЕС.

" Интернет ни носи доста отговорности, само че той ни прави и по-уязвими ", сподели тя. И добави, че във връзка с кибурсигурността е налице необикновено нарастване на хакерските атаки.

"Това, което ние можем да предложим, е общ европейски механизъм за съгласуваност при положение на офанзива, тъй като виждате, че това, което е атакувано, са нашите публични богатства. Само след две-три седмици ще представим законодателен проектопакет, в който ще създадем общоевропейски механизъм за при положение на възможна офанзива ", сподели Габриел.

Според нея европейските жители би трябвало да знаят, че Европейски Съюз разполага с подобен механизъм. Ще бъде препоръчан о разширение на мандата на европейската организация по сигурност ENISA (Агенция на Европейски Съюз за мрежова и осведомителна сигурност). Еврокомисарят акцентира смисъла и на основаване на система за узаконяване на продуктите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР