Над 300 пациенти върнати от лечение в чужбина заради дългове

...
Над 300 пациенти върнати от лечение в чужбина заради дългове
Коментари Харесай

Стотици пациенти се жалват от отказ за лечение в чужбина заради дългове на Касата

Над 300 пациенти върнати от лекуване в чужбина поради задължения на Касата Скандалът в опазването на здравето се задълбочава. Над 300 души са алармирали за отказано лекуване в чужбина през последната година, поради неизплатени от здравната каса задължения, осведоми шефът й проф. Камен Плочев и призна обществено - към него персонално била отправена опасност да се отдръпна от поста си.
 
Плочев получи поддръжка в лицето на опозицията, откъдето са уверени, че болшинството ще " вземе главата " на сегашния шеф, тъй като си е разрешил да разгласи сериозните проблеми.

 
 БГНЕС

Само минути откакто депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова заприказва за политическа заигравка със страховете на хората , която съзнателно се инспирирала, шефът на здравната каса проф. Камен Плочев разгласи - за последната година 332-ма души са алармирали, че са били върнати от лекуване в чужбина поради неизплатени от здравната ни каса дължими суми. Оказва се, че отводите от лекуване продължавали и до през днешния ден, с което Плочев аргументира решението си да предложи актуализация на бюджета в този момент и незабавно.
 

По думите му с писмо от тази година единствено немски здравни каси желали сума от порядъка на 100 млн. лева, а плануваните в бюджета за всички задгранични фондове средства възлизали едвам на 70 млн. лева
 
 БГНЕС

Ако опозицията дефинира Плочев като заслужен поради смелостта да оповести сериозните проблеми , то в думите на Дариткова се акцентира, че шефът на касата е нарушил правила в законодателство, предлагайки актуализация без да уведоми отрасловия министър Кирил Ананиев - аргументът, с който и самият Ананиев изиска оставката на Плочев.
 

От признанията на шефа със противоречиво бъдеще стана ясно още, че срещите им с Ананиев, откогато той е отпред на министерството, са били едвам четири. Според Плочев, с цел да действа вярно системата, шеф на каса и министър трябвало да организират най-малко по три срещи седмично.
 
 БГНЕС

Управителят не пожела да уточни името на индивида, отправил закани против него. В умозаключение Дариткова прикани казусът да не се политизира и единствено след минута се обърна към опозицията с думите - няма да дойдете на власт - тъй като българският народ от дълго време посочил кой желае да го ръководи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР