Над 300 хиляди собственици на автомобили в Германия се присъединиха

...
Над 300 хиляди собственици на автомобили в Германия се присъединиха
Коментари Харесай

Над 300 000 собственици в Германия се включиха в съдебния иск към Volkswagen

Над 300 хиляди притежатели на коли в Германия се причислиха към правосъдния иск против концерна Volkswagen по отношение на т.нар. " дизелов скандал ". Това заяви в сряда представителят на Федералното министерство на правораздаването Томас Отерсбах, представен от Reuters.

Всеки, който след ноември 2008 година е придобил дизелов автомобил Volkswagen, Audi, Skoda или Seat с мотори EA189, може да се причисли към груповия правосъден иск.

До 28 декември 2018 година към делото се бяха присъединили 294 хиляди притежатели на коли. През идващите три дни броят на хората, включили се към листата на министерството, надвиши 300 хиляди души.

Федералният съюз на сдруженията за отбрана на потребителите (VZBV) дружно с Германския авто клуб на 1 ноември 2018 година подаде тъжба против Volkswagen. Ищците желаят да потвърдят, че концернът " съзнателно нарани клиентите посредством манипулиране на програмен продукт ".

 Volkswagen държи на склад 300 000 дизелови коли в Съединени американски щати
300 000 коли чакат ориста си в " гробищата " на Volkswagen

Те са прибрани в 37 охранявани складови бази из цялата страна

Всеки, който след ноември 2008 година е придобил дизелови коли Volkswagen, Audi, Skoda или Seat, с подлежащия на евакуиране и подмяна мотор вид EA189, може да се причисли към груповия правосъден иск. Жалбата, която е изложена на повече от 200 страници, е изпратена до Върховния съд в провинция Брауншвайг.

 Съдебен иск за €8,2 милиарда поради „ Дизелгейт” от вложители във VW
Съдебен иск за €8,2 милиарда поради „ Дизелгейт ” от вложители във VW

Компанията счита претенциите им за неоснователни

Това е първата групова тъжба на Германия против Volkswagen, която е обвързвана с така наречен " Дизелгейт. През септември 2015 година концернът призна, че е манипулирал софтуера, отчитащ равнището на излъчванията на отработени газове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР