Над 300 души ще бъдат изпратени да пазят границите ни.

...
Над 300 души ще бъдат изпратени да пазят границите ни.
Коментари Харесай

Димитър Стоянов изпраща 300 военни на южната граница

Над 300 души ще бъдат изпратени да пазят границите ни . Ще се употребяват дроновете на специфичните сили, с цел да се понижи мигрантската вълна. Това съобщи в студиото на Нова телевизия служебният министър на защитата Димитър Стоянов след злополуката със починалите служители на реда.

" Колегите преди нас бяха напреднали много във връзка с модернизацията на армията. Естествено оставиха ни някакво " завещание ", с което да се оправим ", уточни Стоянов.

Той разяснява тематиката на изтребителите F-16 , потвърждавайки, че имаме потребност от още машини, с цел да подсигуряваме сигурността на небето си. Минимум 12 - 16 би трябвало да са изтребителите.

Направена е инспекция на контракта от предното управление, за министерството под управлението на служебното държавното управление, остава да приготвят план за капиталов разход . След това той би трябвало да мине през Министерски съвет и Народното събрание, изясни Стоянов.

Поискано е удължение на периода на офертата до декември месец тази година , като Стоянов е убеден, че това ще се случи. Ако обаче процедурата у нас не се случи през октомври месец , тогава офертата ще бъде върната назад и ще има ново закъснение. 

Ресурсът, с който разполагаме не е задоволителен.

На 29 и 30 август ще има среща сред военните министри на България и Полша по тематиката с ремонта на миговете ни в Полша.   " Надявам се да реализираме единодушие и да вземем тези 6 мотори, които към този момент се ремонтирани, с цел да може да се води регулярна летателна активност ", сподели още министърът на защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР