Над 300 бивши служители, включително високопоставени, във федерални агенции за

...
Над 300 бивши служители, включително високопоставени, във федерални агенции за
Коментари Харесай

Бивши служители в американската администрация подкрепиха разследването за импийчмънт срещу Тръмп

Над 300 някогашни чиновници, в това число високопоставени, във федерални организации за външната политика и службите за сигурност на Съединени американски щати показаха през днешния ден поддръжка за следствието в Конгреса за възможното започване на процедура по импийчмънт против президента Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

В тяхно изказване се акцентира, че те са служили при държавни управления и на двете партии - Републиканската и Демократическата. Подписалите се заявяват, че не желаят да подхождат с предрешение към заключенията на Конгреса от следствието, провокирано от изтекла информация, че Тръмп е оказал напън върху президента на Украйна да бъде разследван синът на политическия му съперник Джо Байдън. Те означават, че в случай че комисия на Конгреса откри, че Тръмп е употребявал " престижа и ресурса на високия си пост ", с цел да предложения непозната страна да се намеси в демократичния развой в Съединени американски щати, то това би било " безскрупулна корист с власт ".

Отношенията на Съединените щати с останалата част от света би трябвало да се основават единствено на националния интерес, написа още в изказването. В текста се акцентира, че взимането поради на каквито и да било други съображения от президента на Съединени американски щати " обезценява нашата народна власт, има капацитет да ни направи по-уязвими за закани и изпраща обръщение на водачите в целия свят, че външната политика на Америка може да бъде рисково опорочена от обслужването на един-единствен човек ", предава Българска телеграфна агенция.

Под огласеното през днешния ден изказване стои подписът на Евелин Фаркас, някогашен заместител помощник-министър на защитата с сектор Русия, Украйна и Евразия в администрацията на президента Барак Обама, както и на Спенсър П. Бойър, някогашен чиновник на Националната разследваща работа при Барак Обама. Сред подписалите се са някогашни чиновници на Съвета за национална сигурност, Централно разузнавателно управление на САЩ, Агенцията за военно разузнаване, Държавния департамент, федералната Агенция за интернационално развиване, министерството на вътрешната сигурност, Белия дом, Пентагона, министерството на правораздаването, комисията по въоръжените сили към Камарата на представителите, бойния флот и морската пехота.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР