Над 300 автомобила с посетители са вече са на връх

...
Над 300 автомобила с посетители са вече са на връх
Коментари Харесай

Над 300 автомобила са вече на паметника Шипка

Над 300 автомобила с гости са към този момент са на връх Шипка, с цел да отбележат Националния празник, макар че формалните празненства бяха анулирани поради  глобалната пандемия от ковид, съобщи Би Ти Ви.

На водачите на преминаващите коли се напомня от органите на реда, че при скупчване на хора и неспособност да се обезпечи отдалеченост от над 1,5 м. всеки би трябвало да сложи на лицето си защитна маска.

Преди седмица Община Габрово разгласи, че анулира основаната организация за църковно-военен обред на връх Шипка във връзка Трети март. Въпреки това има въведена специфична организация за автомобилното придвижване в региона, заради предстоящ приток на гости.

Ограничено е прекосяването през Шипченския проход. Забраната не  важи за проведения междуградски автобусен превоз по одобрен маршрут. До 13 часа придвижването от Габрово и от Казанлък към връх Шипка ще е напълно еднопосочно към върха. Между 13 и 17 посоката на еднопосочното придвижване ще бъде обърната назад от върха към градовете. Около паметника Шипка са сложени оградителни перила. Очаква се президентът Румен Радев, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и други публични лица да посетят паметника към 10,30 ч.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР