Над 300 000 ученици в цялата страна вече не само

...
Над 300 000 ученици в цялата страна вече не само
Коментари Харесай

300 ученици ще четат и гледат родната история на филми към е-учебниците

Над 300 000 възпитаници в цялата страна към този момент освен ще четат, само че и ще гледат родната история . Благодарение на филмите, основани от сдружението " Българска история ", най-славните български борби, постижения и персони " оживяват " в електронните учебници на издателската група " Просвета ". Това оповестиха от издателството.

Най-новите 10 кино лентата ще влязат в електронните учебници. В поредицата " Средновековна популярност " с къс, само че занимателен роман и съвременна 3D анимация, видеата от тази поредност показват по несравним метод паметни събития от героичното ни минало - борбите при Онгъла, при Върбишкия проход, Ахелой, Клокотница, включват още историята на Българското възобновление, на Третата българска страна, национални знаци като Мадарския конник, Панагюрското златно богатство и още доста други.

" Мисля, че точно този метод, който е доста по-разчупен, доста по-модерен, доста по-достъпен, ще притегли в допълнение внимание, ще докара децата, изключително от по-малките класове, до екстаз, а по-големите - до планиране върху сериозните тематики от нашето минало ", споделя проф. Пламен Павлов, който е съветник по плана " Средновековна популярност ".

Българската история към този момент " ще се гледа " в учебниците на " Просвета ". Общо филмите, снимани от сдружението, са над 100 и покриват съдбовни моменти от цялата хилядолетна история на нашата страна - от нейното учредяване и напредък до трагичния цар Самуил, от протеста на гордите Асеневци до османското настъпление, от героичната защита на Шипка и Балканските войни до самоотвержената отбрана на родното небе през Втората международна война.-->



Инициативата цели да се насърчи проучването и познаването на родното минало. Включването на филмите в учебниците е най-сигурният и бързият метод те да стигнат до допустимо най-вече възпитаници, изпълнявайки своята задача - да разсънят овреме интереса и любовта на децата към българската история. Платформата за електронни учебници на " Просвета " непрестанно се обновява с разнообразни запаси - интерактивни задания, просветителни игри, видео, анимации, аудиозаписи. Освен по история, филмите ще бъдат включени и в други образователни предмети както в класовете на по-малките, по този начин и на по-големите възпитаници.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР