Над 300 000 къса цигари иззеха митнически служители при проверки

...
Над 300 000 къса цигари иззеха митнически служители при проверки
Коментари Харесай

Митничари иззеха над 15 000 кутии цигари на Дунав мост 2 за месец

Над 300 000 къса цигари иззеха митнически чиновници при инспекции на територията на Търговско дружество Дунавска, оповестяват от организация "Митници ". Митническите инспекции са осъществени на територията на Русе, Свищов и Видин през последните 30 дни, в интервала от 27 август до 28 септември.
Установени са 14 нарушавания на Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/. По-голямата част – 317 140 къса /15 857 кутии/ от конфискуваните цигари са с годен български акцизен бандерол и от разнообразни търговски марки, само че за тях не са показани нужните документи, съгласно условията на ЗАДС.
20 000 къса или 1000 кутии с цигари, всичките облепени с годен български акцизен бандерол, са конфискувани от митническите чиновници от Главна дирекция "Митническо разузнаване и следствие " в региона на Дунав мост 2 при Видин на 27.09.2019 година Тютюневите произведения са открити в естествените кухини на рейс и в куфарите на български жител, пътуващ за Германия.
При друга инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост -Видин, митническите чиновници откриват във фабрична празнина на мястото на аварийна гума, в лек автомобил с задгранична регистрация, три пакета с общо 3,8 кг нарязан тютюн за цигари без годен български акцизен бандерол. Тютюнът е конфискуван. Срещу водача на автомобила, немски жител, е формиран акт за административно нарушаване.
В края на отчетния интервал, на 28 септември, още веднъж в региона на Дунав мост 2, в микробус, ръководен от български жител, са открити и 1180 кутии или 23 600 къса тютюневи произведения от разнообразни марки, облепени с български акцизен бандерол. Цигарите са арестувани, защото не е показан документ според ЗАДС, оповестяват от аАгенция "Митници ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР