Над 30 села в пазарджишка област бойкотираха крайните превантивни мерки

...
Над 30 села в пазарджишка област бойкотираха крайните превантивни мерки
Коментари Харесай

Удължиха срока за умъртвяване на домашните прасета в Пазарджишко

Над 30 села в пазарджишка област бойкотираха крайните превантивни ограничения против африканската чума по свинете и няма да спомагат на управляващите за плануваното всеобщо заличаване на животните, които гледат в персоналните си дворове. Стопаните готвят и митинг, заяви Българска национална телевизия.
Според заповед на Областната епизоотична комисия до 2-ри август стопаните могат сами да заколят прасетата си, след което влиза в действие насилственото умъртвяване на животните. Според множеството кметове в Пазарджишко обаче това са крайни дейности, защото в региона няма африканска чума.
В обща декларация повече от 30 кметове декларират, че няма да позволен наложително евтаназиране на домашните свине. В момента в обитаемоте места тече подписка, в която се упорства за анулация на заповедта. В сходна обстановка са десетки стопани в Пазарджишко.
Много от тях ще вземат участие в планувания за на следващия ден митинг в центъра на Пазарджик против превантивното умъртвяване на свинете. За да потуши напрежението в района, на незабавна среща с кметовете и регионалния шеф в Пазарджик следобяд дойде земеделският министър Десислава Танева. След повече от час и половина многолюден диалог се реши с една седмица да бъде продължен срокът за наложително умъртвяване на домашните животни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР