Над 30 роднини, близки и приятели на убития 24-годишен Димитър

...
Над 30 роднини, близки и приятели на убития 24-годишен Димитър
Коментари Харесай

Съдът гледа постоянен арест за близнаците от Цалапица, протестите продължават

Над 30 родственици, близки и другари на убития 24-годишен Димитър Малинов се събраха на митинг пред Съдебната палата в Пловдив. 

Те издигнаха плакати Справедливост за Димитър и желаеха ефикасни присъди за братята близнаци Валентин и Борислав Динкова, упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на посочения за палач Рангел Бизюрев.

Протестиращите не са съгласни с повдигнатото обвиняване против близнаците, тъй като съгласно тях те не са помагачи, а съучастници в убийството и заслужават доживотни присъди.

В 14.00 часа стартира правосъдното съвещание, което ще дефинира дали близнаците ще останат за непрекъснато в ареста. 

Според обвиняването един от близнаците е обезпечил лопати и кирка за заравянето на тялото, двамата са го затрупала със строителни боклуци, а другият е откарал килъра с колата на татко им. Двамата близнаци бяха арестувани в понеделник и привлечени като обвинени за укривателство. 

От отбраната желаеха половин час, с цел да се срещнат с мателиалите по делото. 

Протест в Цалапица ще има и довечера, а съгласно майката на убития Атанаска Бакалова - утре пред районно управление (на МВР) Стамболийски. Очаква се в символ на недовлство те да блокират пътища. Хората упорстват близнаците да бъдат привлечени като съучастници в закононарушението. 

Още няма информация за търсения за убийството с европейска заповед за арест Рангел Бизюрев, който дни след жестокото закононарушение е напуснал страната с авансово закупен самолетен билет. 

Вчера поданици на Цалапица, за трета поредна вечер се събраха на митинг, с искане за бързо следствие на убийството на 24-годишния мъж, като  блокираха отбивката към автомагистрала " Тракия " и опънаха транспаранти с искане за обективна присъда. Преди това с едноминутно безмълвие уважиха паметта на Димитър. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР