Над 30 % от учениците в седми клас не са

...
Над 30 % от учениците в седми клас не са
Коментари Харесай

Над 30% от седмокласниците в Пловдив не знаят каква професия да изберат

Над 30 % от учениците в седми клас не са наясно в каква специалност биха желали да се развият. Данните са от изследване на Образователно-индустриалния ръб в Пловдив. Той работи към този момент трета година с учебните заведения и бизнеса, с цел да разпространява опциите за ранно кариерно развиване на децата. Така индустриалните предприятия в района могат да бъдат захранвани от млади и добре готови фрагменти.

Пловдив

От началото на годината до в този момент близо 260 възпитаници от Пловдив са посетили индустриалните предприятия в региона, с цел да се срещнат от близко с софтуерния развой, а други 163 са гостували на професионални гимназии.
Весислав Илиев, Образователно-индустриален борд- Пловдив: " Тази година 12 предприятия се включиха в борда, организирахме 17 образователни групи, които посетиха на място, срещнаха се с другите кариерни пътища ".
От Образователно-индустриалния ръб са обезпокоени, че огромна част от седмокласниците не са наясно по какъв начин ще продължат образованието си.
Весислав Илиев, Образователно- промишлен ръб: " Те към момента нямат концепция какво желаят да учат, а във връзка с специалност и кариерно развиване даже не можем да приказваме ".
Според специалисти заетите работни места в промишлеността за региона на Пловдив ще не престават да се усилват, ще пораства и потребността от работна ръка.
Гергана Филипова, шеф „ Бизнес развиване ": " На процедура подготвени фрагменти няма, ние взимаме от университета, приключили студенти, даже след трета, четвърта година, като предлагаме и почасово работа и ги образоваме при нас ".
От тази година част от просветителния ръб в Пловдив са 10 съществени учебни заведения и 3 професионални гимназии, които си партнират сполучливо с компании от района.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР