Над 30 млн. лева от продажби са реализирали български производители

...
Над 30 млн. лева от продажби са реализирали български производители
Коментари Харесай

Расте износът на български стоки чрез Лидл

Над 30 млн. лв. от продажби са осъществили български производители в магазини на Лидл (Lidl) в Европа през 2018 година, което е 100% растеж по отношение на миналата година. Благодарение на партньорството си с Лидл България, 36 български компании изнасят продукция отвън страната, като постигнатите резултати през предходната година надвишават сумата на продажбите, осъществени през 2016 година и 2017 година, взети дружно.

Тези резултати бяха показани през днешния ден от основния изпълнителен шеф на Лидл България Милена Драгийска и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева на събитие, дружно с представители на двама от българските производители, осъществили обилни продажби в комерсиалната мрежа на Лидл в Европа - група Симид и Смарт Органик АД.

„ Приветствам всички старания, които вършат комерсиалните вериги и съответно Лидл в поддръжка на българските производители. Разговорите с тях в тази посока стартирахме през 2016 година, когато започнахме да приказваме какви стратегии да се създадат. Смея да настоявам, че няколко години по-късно, те демонстрират доста положителни резултати. Надявам се това съдействие да продължи, по този начин както демонстрират първите резултати в този интервал. Бих желала да поздравя Лидл за контрола на качеството на продуктите, които продават, тъй като потребителите имат потребност от качествени артикули когато и да е “, съобщи министър Танева.

„ Ако цифрите за 2018 година са впечатляващи, то упованията ни за 2019 година са още по-високи. До края на септември 2019 година 36 български производители са съумели да осъществят продажби в комерсиалната мрежа на Лидл в Европа на обща стойност от съвсем 24 млн. лева, предлагайки 112 продукта на 22 пазара. Сред тях са и нови пазари като Англия, Северна Ирландия и Сърбия. Тези числа са ясното доказателство за устойчивия триумф и действителните благоприятни условия за експорт и напредък, които Лидл България дава на българските производители. Тези триумфи са с помощта на професионализма и нововъведенията на българските производители и виновното отношение на Лидл в това партньорство с тях “, разяснява Милена Драгийска.

Държавите, в които се осъществят най-вече продажби на български артикули в комерсиалната мрежа на Лидл през последните 2 години, са Румъния, Германия, Гърция, Полша и Сърбия. Румъния дължи високите си резултати най-много на износа на самун, в Гърция се осъществят обилни продажби на олио, а любимецът в Германия са сурови био барчета, които са и първият български артикул с касово позициониране в над 3200 магазина на Lidl в Германия.

“Работим с Лидл от 2010 година, когато започнахме с 14 продукта, а през днешния ден към този момент сме с 40. Съвместното ни партньорство слага пред нас безкомпромисни условия за качество на създаваните артикули, както и реализиране на най-високи сертификационни равнища. Това ни оказва помощ самите ние да ставаме по-добри, непрестанно да се развиваме, да работим в посока на продуктови нововъведения като чисти предписания, да вземем за пример, нови усети и артикули. Тези благоприятни условия ни вършат по-конкурентоспособни както на българския, по този начин и на интернационалните пазари “, съобщи Поли Димова, шеф „ Продажби “ на група Симид.

„ Развиващите се връзки сред Смарт Органик и Лидл ни дават опцията да презентираме наши артикули във от ден на ден европейски страни. Това съдействие постанова високи условия към качеството на продуктите, подготвеност за огромни поръчки и тяхното гъвкаво и навременно осъществяване, обезпечава ни положително натоварване на мощностите и увеличение успеваемостта на производството. Вследствие на това партньорство създадохме нов завод за произвеждане – инвестиция, която е значима за нас и за целия ни бизнес “, показа Яни Драгов, изпълнителен шеф на Смарт Органик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР