Над 30 екипа на Електроразпределение Юг продължават работа за справяне

...
Над 30 екипа на Електроразпределение Юг продължават работа за справяне
Коментари Харесай

30 екипа работят за възстановяване на тока, в Девин все още няма захранване

Над 30 екипа на Електроразпределение Юг не престават работа за справяне с следствията от влошената метеорологичната конюнктура в някои региони на Югоизточна България през миналото денонощие.
Прочетете още
В област Бургас екипите на сдружението съумяха през нощта да подадат електрозахранване за най-тежко засегнатите от вчерашната стихия обитаеми места - Поморие и кв. Сарафово (Бургас). Причината за изключване на електрозахранването за тях е отпадане на подстанция „ Хоризонт “ на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), от която се зареждат Поморие  и кв. Сарафово. Това наложи диспечерите в Електроразпределение Юг да правят превключвания и да подадат зареждане към клиентите от други подстанции по краткотрайни схеми.

С оглед на това са вероятни разстройства в зареждането за Поморие и кв. Сарафово и преразпределение на товари при завишение на потреблението, с цел да се предотврати ново изцяло отпадане на зареждането за двете обитаеми места.

Продължават възстановителите действия и за останалите по-малки обитаеми места в област Бургас.

Същевременно екипи на сдружението работят и в други наранени от изобилните дъждове и плевел вятър региони – главно в област Смолян. Днес беше възобновено зареждането за региона на Баните. Към момента без зареждане остават обитаеми места в региона към Девин.

С оглед на оповестения от Национален институт по метеорология и хидрология за през днешния ден жълт и оранжев сигнален код за мощен вятър, сдружението е в подготвеност за реакция по места с хора и техника.

Представители на Електроразпределение Юг са в непрестанен контакт с ЕСО, Министерство на енергетиката (МЕ) и локалните управляващи. В сдружението към този момент действа Кризисен щаб за съгласуваност на възстановителните действия по места. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР