Над 30 души загинаха, близо 50 са ранените при две

...
Над 30 души загинаха, близо 50 са ранените при две
Коментари Харесай

Над 30 души загинаха, близо 50 са ранените в две тежки катастрофи в Турция

Над 30 души починаха, близо 50 са ранените при две тежки произшествия в Турция, предадоха международните организации. За 16 жертви и над 20 ранени при случай на 20-ия километър на автомагистралата Газиантеп-Низип. Валията на Газиантеп Давут Гюл съобщи, че неотложно са изпратени екипи на Спешна помощ и на пожарната.

Трагедията се разиграла, откакто автомобил излязъл от пътя и се преобърнал по надолнище. На мястото пристигнали медицински екипи, пожарникари и публицисти. Докато екипите работели на местопроизшествието, пътнически рейс се преобърнал на същото място, отнасяйки работещите там спасители и публицисти, оповестява Би Би Си, цитирайки " Дейли Сабах ".

Валията на Газиантеп Давут Гюл удостовери броя на жертвите. По думите му рейсът е аварирал на към 200 м от мястото на първия случай, след което по инерция е траял и се е врязал в събралата се група. Гюл акцентира, че измежду починалите, пътували в рейса, са трима пожарникари, четирима медици и двама публицисти.

Пострадалите са настанени в болница, заяви министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. По данни на турската частна телевизия НТВ единият от починалите публицисти е сътрудник на организация ИХА, а другият е водачът му.

Часове по-късно в турския град Дерик, вилает Мардин, камион се вряза в минувачи. Министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви в Туитър, че вследствие на случая са починали над 16 души, а 29 са ранените, 8 от които тежко.

" Инцидентът е станал, откакто спирачките на камиона са отказали и той е блъснал голям брой хора в Дерик ", град в югоизточната част на страната, заяви Коджа.

Камионът първо се врязал в две паркирани коли, а след това в постройка, в която има кафене.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР