Над 30 души са задържани при спецакция срещу ало“ измамите,

...
Над 30 души са задържани при спецакция срещу ало“ измамите,
Коментари Харесай

"Ало" измамници въртели схеми от Румъния, над 30 човека са арестувани

Над 30 души са арестувани при спецакция против " ало “ измамите, извършена на територията на България и Румъния, съобщи на брифинг в Горна Оряховица зам. основният прокурор Иван Гешев във връзка следствието против участници в група за телефонни измами.

Иван Гешев изясни, че профилираната интервенция и дейностите по следствието са извършени под надзора на Специализираната прокуратура, като това е най-голямата открита проведена незаконна група, занимаваща се с " ало “ измами.

" Операцията е извършена на територията на София, Велико Търново и Румъния. В хода на акцията в България са арестувани петима души, а в Румъния 28, като петима от тях са от най-високото йерархично равнище, в това число и ръководителят на групата “, добави Иван Гешев.

Останалите 23-ма, арестувани на територията на Румъния, са така наречен " въртачи " - хората, които непрестанно са набирали разнообразни телефонни номера в България. Той разясни, че защото те са от най-ниското йерархично равнище, ще е належащо повече време за събиране на доказателства след приемане на съответните материални доказателства, конфискувани от румънските управляващи.

Зам. основният прокурор разясни, че до профилираната интервенция се е стигнало след разбор, осъществен от държавното управление, с присъединяване на основния прокурор и Министерство на вътрешните работи за повишение успеваемостта на работата на " ало “ измамите.

" Досега по една или друга причина работата беше сегментирана на обособени случаи на равнище „ мулета “ - арестувани на територията на цялата страна. Голяма част от арестуваните са български раждани от цигански генезис “, съобщи Иван Гешев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР