Над 30 декара млада борова гора е унищожена при възникнал

...
Над 30 декара млада борова гора е унищожена при възникнал
Коментари Харесай

Огнена стихия изпепели 30 дка борова хора в Хисарско

Над 30 декара млада борова гора е унищожена при зародил горски пожар
Прочетете още
в село Кръстевич в неделния следобяд. Близо пет часа огнеборци, чиновници на ДГС Хисаря, кметовете на селата Красново и Кръстевич, както и хора, притекли се на помощ, са гасили горския пожар в Хисарско.

Подателите на сигнала са съобщили за пушек, излизащ от мъчнопроходим горски терен, като малко преди този момент забелязали лица, извършващи иманярска активност в същия сектор.

На помощ на сътрудниците от РСПБЗН Хисаря са изпратени огнеборци от Карлово и Пловдив, с което общият брой на пожарникарите на терен става 14. 

В борбата с огъня са се присъединили още кметовете на селата Кръстевич и Красново, 9-ма чиновници на горското стопанство в Хисаря и трима локални поданици. Всички са положили безчовечен старания да отстраняват паднали дървета и да си проправят път, с цел да гасят в сложен терен, където липсва и вода. 

Гасителните дейности траяли близо 5 часа, само че все пак огънят е съумял да унищожи 30 дка млада борова гора.

Имайки поради ранното и нетипично засушаване за сезона, единствено през последните 24 часа, сигналите за горящи сухи треви, на които са реагирали огнеборците в област Пловдив, надвишават 43 броя.

По предписание на комисар Мангараков, смесени екипи на районните служби и полицията,  правят периодически обходи във всички обитаеми места на територията на региона, които целят определяне на недобросъвестни хора, създаващи предпоставки за пожар посредством палежи.

" Бъдете бдителни и дейни със своите дейности и подпомагайте органите на пожарната като съобщавате за сходни прояви на непочтеност ", молят от пожарната. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР