Над 30 автомобила в столичния квартал „Западен парк” осъмнаха с

...
Над 30 автомобила в столичния квартал „Западен парк” осъмнаха с
Коментари Харесай

След вандалщината с нарязаните гуми – какво правят застрахователите

Над 30 автомобила в столичния квартал „ Западен парк” осъмнаха с нарязани гуми през вчерашния ден. Извършителят е арестуван. За притежателите обаче остава въпроса дали застрахователите ще им възстановят вредите, оповестява bTV.

Към 1:30 ч. през нощта на сряда против четвъртък гражданин на квартала се събудил от мощен звук на свистене. Излязъл на открито, с цел да види какво става и по този начин забелязал мъж с качулка, който минава около колите.

Извършителят е остарял познайник на полицията, разкри началникът на Трето РПУ Дойчин Дойчинов. Започнало е досъдебно произвеждане против него, а обяснението за постъпката му е, че бил пийнал.

„ Викнахме полиция, само че ни споделиха, че не може да пристигна да сформира протоколи. Трябвало ние да отидем. Отидохме заедно дружно до полицията, подадохме си жалбите и се наложи да си отремонтираме колите”, споделя Веселин Игов, който е притежател на потърпевш автомобил.

Негов комшия към този момент е дал 200 лв. за гуми, а Веселин ще заплати сред 250 и 300, само че отбелязва, че застрахователите ще покрият сред 50 и 60%.

„ Предполагам, че при съществуването на доказателство за злонамерени дейности няма да бъде проблем да им бъдат възобновени вредите от застрахователите. Често обаче нарязването на гумите е риск, който се изключва категорично, туй като е мъчно доказуемо дали е злоумишлено действие или на притежателя, който е решил, че по този метод би трябвало да се смени гумите”. Това съобщи основният секретар на Асоциацията на българските застрахователи Нина Колчакова.

За жителите на „ Западен парк” обаче казусът остава, тъй като това не е първият подобен случай там.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР