Над 30 автобуса с пътници от Турция бяха блокирани часове

...
Над 30 автобуса с пътници от Турция бяха блокирани часове
Коментари Харесай

Всички чакащи автобуси на Капитан Андреево вече са преминали границата

Над 30 рейса с пасажери от Турция бяха блокирани часове наред на граничния пункт " Капитан Андреево ". Още нощес от вътрешното министерство оповестиха, че се организира огромна полицейска интервенция и това е повода за щателните инспекции на транспортните средства.

Тази заран към момента имаше чакащи рейсове на границата ни с Турция. До обяд потокът се изтегли и сега ситуацията е спокойна и трафикът е в нормалните си граници.

Средно по към 4 часа на рейс е траела снощната инспекция, описаха и притежатели на транспортни компании. Заради инспекциите със забавяне от 22 часа, в 3 часа тази заран на автогарата в Хасково са пристигнали рейсовете от Турция.

Създалата се обстановка е принудила превозвачите да анулират краткотрайно 90% от постоянните линии. Така съгласно локална компания в Хасково, рейсовете от Истанбул, Бурса и Измир в посока България ще тръгнат още веднъж по направленията си чак на следващия ден вечер.

Днес от Министерство на вътрешните работи оповестиха повече детайлности за огромната акция на граничния пункт. Тя е била против контрабандата на артикули. В нея са взели участие и екипи на приходната и митническата организации, както и на автомобилната администрация.

В акцията са тествани 37 рейса, 6 тежкотоварни камиони, над 40 леки коли, както и преминаващи пешком през пункта пасажери. От 13 рейса са конфискувани близо 4 000 контрабандни артикули, огромна част от тях облекла и парфюми, обозначени със международни марки.

От пасажери са иззети месни артикули и други неразрешени за импорт артикули.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР