Над 30 000 винетки са прехвърлени на автомобили след смяна

...
Над 30 000 винетки са прехвърлени на автомобили след смяна
Коментари Харесай

Над 30 000 винетки са прехвърлени на автомобили след смяна на регистрационния номер

Над 30 000 винетки са трансферирани на коли след промяна на регистрационния номер през 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на АПИ.

От там показват, че според Закона за пътищата винетката, издавана на регистрационен номер, следва автомобила и при промяна на регистрационните табели тя се трансферира на новия номер.

Прехвърлянето се прави от Националното тол ръководство след подадено заявление , прецизират от пътната организация.

Според одобрения норматив при смяна на регистрационния номер на автомобила притежателят или ползвателят му следва в границите на три работни дни да подаде заявление в централното ръководство или в регионалните пътни ръководства на АПИ или по електронен път, означават в известието.

От Агенцията припомнят, че трансферираните електронни винетки поради пререгистрация на транспортното средство могат да бъдат тествани от бутона " Проверка на е-винетка при пререгистрация на автомобил " , откакто се вкара новият номер и прецизират, че прехвърлянето им е разрешено единствено поради промяна на регистрационните номера на автомобила. Корекции поради неверно въведени данни не се позволяват , показват от АПИ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР