Над 3 тона хранителни продукти, 100 кг прах за пране

...
Над 3 тона хранителни продукти, 100 кг прах за пране
Коментари Харесай

ЗА ПРИМЕР! Русенци даряват над 3 тона храна за приюта на отец Иван

Над 3 тона хранителни артикули, 100 кг прахуляк за пране и сапуни и още доста дарения събраха русенци за двата приюта на отец Иван в Нови хан и Якимово. Кампанията, проведена от русенско семейство, продължи две седмици, а в нея се включиха стотици хора с огромни сърца, оповестява БГНЕС.

Благотворителната акция се прави за втора поредна година, откакто Радослав Станчев и брачната половинка му Силвия гледат репортаж за приютите на отец Иван. Те вземат решение непринудено да провеждат дарения, като тогава са събрани към звук и половина. Сега откликът на русенци е доста по-голям, близо три пъти повече са събраните артикули. Сред най-големите донори са над 200 деца от главно учебно заведение „ Любен Каравелов “ и техните фамилии.

Събрани са основно храни и перилни препарати, защото те са от първостепенно значение за зимата. Нужни са и отоплителни материали, само че доставката им от Русе се оказва по-трудна. Добри хора са дарили също микровълнова печка и домакинска посуда, одеяла, топли облекла. Днес всичко това отпътува с 5-тонен камион за Нови хан, с цел да зарадва децата преди празниците, а уредниците на акцията желаят тя да стане традиция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР