Над 3 млрд. лева са приходите, постъпили по сметките на

...
Над 3 млрд. лева са приходите, постъпили по сметките на
Коментари Харесай

Рекорден ръст на приходите в ТД на НАП Пловдив


Над 3 милиарда лв. са приходите, постъпили по сметките на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Пловдив от началото на годината до края на ноември. Това са с съвсем 360 млн. лв. повече по отношение на същия интервал на 2020 година, сочат данните на териториалната дирекция.

Общо данъчните доходи от януари до 30 ноември възлизат на 1,46 милиарда лв. , като данъкът върху приходите на физически лица е 514 млн. лв. , 343 млн. лв. е корпоративния налог и 586 млн. лв. е налога върху добавената стойност.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември е 1,5 милиарда лв. , включително 906 млн. лв. са за държавно публично обезпечаване, 405 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и 203 млн. лв. за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог – над 56 % , като това главно се дължи на смяната в периодите за заплащане на предплатените вноски. Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват с близо 17 на 100 , а постъпленията от осигурителни вноски порастват стабилно с съвсем 11 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР