Над 3 милиона лева ще бъдат разпределени днес между 217

...
Над 3 милиона лева ще бъдат разпределени днес между 217
Коментари Харесай

Над 3 млн. лв. ще бъдат разпределени днес по услугата ''личен асистент''

Над 3 милиона лв. ще бъдат разпределени през днешния ден сред 217 общини, които имат подписани контракти за даване на услугата „ персонален помощник “ на хора с увреждания. Това заяви министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, който в днешния Международен ден на белия бастун посети в Пловдив единствения у нас Център за рехабилитация на слепи.
Министър Петков посочи, че това е първото заплащане по този механизъм след признатите законодателни промени, касаещи хората с увреждания. Относно въведените квоти за поощряване на заетостта Бисер Петков заяви още, че след първите девет месеца на годината е обезпечена претовареност на над 11 700 души, които са с трайно понижена продуктивност. Това е два пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
,,Все още е рано да проучваме какъв е резултатът от използването на квотите за хора с увреждания. Към момента сътрудниците от Главна ревизия по труда в границите на рутинните инспекции, които правят при работодателите, са ревизирали над 880 предприятия, които са в групата на предприятия, които са задължени да обезпечават работни места за хора с увреждания ", изясни министър Петков, представен от БНР.
,,Тези от работодателите, които не могат или не желаят да изпълнят това обвързване, заплащат компенсационна такса'', напомня още Бисер Петков, като акцентира, че за три месеца постъпилите от 110 предприятия средства са повече от 92 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР