Над 3 хиляди български и чуждестранни моряци годишно преминават обучение

...
Над 3 хиляди български и чуждестранни моряци годишно преминават обучение
Коментари Харесай

Над 3000 моряци минават на обучение в квалификационния център във Варна

Над 3 хиляди български и задгранични моряци годишно минават образование в Българския морски квалификационен център във Варна. При визитата си във Варна през днешния ден министърът на превоза Росен Желязков удостовери, че страната ще продължи да влага в подготовката на наши и непознати моряци в центъра.

До момента страната е вложила в Българския морски квалификационен център близо 1 милион лв., с цел да има база за практическо образование на моряците.
Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: Предстои да бъдат вложени още 1 милион за разширението, което главно е обвързвано с подготовка на морските лица и техните професионални умения, основно в областта на сигурността.
Част от средствата ще бъдат вложени и в инфраструктура в региона на центъра. Продължават плановете за удълбочаването на каналите и кейовата стена, с цел да могат да влизат по-големи кораби, развиването на пристанище „ Варна Запад “ и превръщането на източната част в зона за публичен достъп и круизен туризъм. Има подписан контракт за създаването на целия общоприет проект на пристанището, като решенията ще се вземат след полемики с локалната власт, синдикатите и цялата варненска общност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР