Над 3,8 милиона граждани на Европейския съюз са подали молби

...
Над 3,8 милиона граждани на Европейския съюз са подали молби
Коментари Харесай

Над 3,8 млн. граждани на ЕС са подали молби за жителство във Великобритания

Над 3,8 милиона жители на Европейския съюз са подали молби за жителство във Англия по схемата, задействана след референдума за Брекзит, съобщи ДПА.

На над два милиона души им е позволено да продължат да живеят и да работят за непрекъснато във Англия, съобщи английското вътрешно министерство, базирайки се на данни, обхващащи интервала до 31 юли тази година.

На към 1,5 милиона души е възложен краткотраен статут на уседналост, което значи, че на тях ще им се наложи да подадат молби за непрекъснато жителство след пет години на престояване във Англия.

Крайният период за подаване на молби е 30 юни следващата година. Освен за жители на страни членки на Европейски Съюз, тази опция важи също за жителите на Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.

Мигранти са достигнали през вчерашния ден английския бряг през Ламанша за десети следващ ден, обявиха английските управляващи, съобщи Асошиейтед прес. Мигрантите са пристигнали в пристанищния град Дувър, Южна Англия, където имиграционните управляващи са им създали рутинни прегледи за ковид.

Над 650 мигранти с дребни лодки са прекосили Ламанша и достигнали Англия до момента през този месец. Най-голям бе броят на мигрантите на 6 август - 235 души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР