Над 3 000 литра ракия са хванати за два дни

...
Над 3 000 литра ракия са хванати за два дни
Коментари Харесай

Задържаха 3 т фалшива ракия за два дни

Над 3 000 литра ракия са хванати за два дни от митнически чиновници. 3142 литра незаконен етилов алкохол с характерности на ракия са арестувани за два дни при четири инспекции.

При едната инспекция са открити половин звук етилов алкохол в пластмасови туби в таван на жилищна постройка в община Сандански . Митничарите са ревизирали постройката на 9 ноември, когато откриват 54 пластмасови туби по 10 литра, съдържащи общо 540 литра етилов алкохол.

По-късно същия ден чиновници от отдел " Митническо разузнаване и следствие " в Митница Лом пък ревизират два парцела в област Видин. В единия от парцелите са открити 1436 литра етилов алкохол с характерности на ракия. Във втория парцел са открити още 532 литра етилов алкохол с характерности на ракия. От двата парцела са конфискувани общо 1 968 литра незаконен алкохол, който е арестуван за предпазване в склад на митницата.

Ден по-късно, на 10 ноември 2017 година, два екипа на митнически мобилни групи ревизират частен парцел в село в община Сандански. При инспекцията, в една от стаите на жилищната постройка чиновниците разкрили 4 бидона по 165 литра всеки, съдържащи течност с аромат на етилов алкохол (ракия). Оттам арестуваният алкохол е 634 литра.

В никой от случаите не са показани документи за заплатен данък. Алкохолът е конфискуван , взети са и контролни проби за лабораторен разбор. Стойността на неплатения данък за арестуваното общо количество от над 3,1 тона е над 17 500 лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР