Над 2900 бежанци от Нагорни Карабах са влезли на територията

...
Над 2900 бежанци от Нагорни Карабах са влезли на територията
Коментари Харесай

Над 2900 бежанци от Нагорни Карабах са влезли в Армения до момента

Над 2900 бежанци от Нагорни Карабах са влезнали на територията на Армения към 5:00 ч. тази заран по локално време (4:00 ч. българско време, бел. ред.), заяви Ройтерс, като цитира съветската държавна организация ТАСС. Информацията е от изказване на арменското държавно управление.

Миналата седмица Азербайджан организира интервенция, с която си върна напълно контрола върху арменския етнически анклав Нагорни Карабах, който е част от неговата интернационално приета територия, напомня Българска телеграфна агенция.

Вчера Франс прес съобщи, че министър председателят на Армения Никол Пашинян и президентът на Азербайджан Илхам Алиев ще се срещнат при започване на идващия месец. Агенцията се базира на арменските управляващи, съгласно които срещата на двамата водачи е планувана за 5 октомври в южния испански град Гранада.

За през днешния ден е планувана среща сред Алиев и турския водач Реджеп Тайип Ердоган.

Етнически арменци в основния град на отцепническия район Нагорни Карабах товареха през днешния ден движимостите си в рейсове и камиони, готвейки се да отпътуват за Армения, сподели сътрудник на Ройтерс. Десетки хора, доста от които с деца и багаж, се подредиха на опашките за рейсове, съобщи журналистът.

Сепаратистките управляващи на района обявиха през днешния ден, че всички, които желаят да заминат за Армения след военната интервенция на Азербайджан предходната седмица, ще имат опцията да го създадат.

Местното управление заяви, че по пътищата от Карабах към Армения има претрупан трафик и добави, че за искащите да изоставен ще бъде обезпечено гратис гориво.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР