Над 280 килограма негодни храни са иззети при проверките по

...
Над 280 килограма негодни храни са иззети при проверките по
Коментари Харесай

Повече от 280 кг негодни храни иззети по Черноморието

Над 280 кг негодни храни са конфискувани при инспекциите по Черноморието през юли. Това оповестиха от пресцентъра на Българската организация по сигурност на храните.

И през юли БАБХ продължи засиления надзор по българското Черноморие. Инспекциите се организират в обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг, заведения за публично хранене, в това число и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата „ all inclusive “ и други на територията на ОДБХ Варна, ОДБХ Бургас и ОДБХ Добрич.

За откритите несъответствия са издадени 157 наставления и са връчени 43 акта за определяне на административни нарушавания.

Най-често установените несъответствия са по сградния фонд и оборудването; липса на регистрация по член 12 от Зaкон за храните; търговия с храни без идентификационна маркировка за генезис и валидност. Нередности са открити и по поддържане на Системите за ръководство на сигурността на храните (неактуализирани във връзка с нормативната уредба, нередовно водене на записи за входящ надзор, несъблюдение на мониторингови стратегии за надзор на хигиена и подготвен продукт); погрешно етикетиране.

За интервала са ориентирани за заличаване 284 кг храни от скотски генезис. Поради неприятно хигиенично положение са затворени обекти на територията на област Варна.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР