Над 280 души в Русе могат да останат без дом,

...
Над 280 души в Русе могат да останат без дом,
Коментари Харесай

Над 280 души в Русе може да останат без дом

Над 280 души в Русе могат да останат без дом , в случай че кредиторите на банкрутиралата захарна фабрика продадат ведомствените жилища, в които живеят служащите, заяви Нова телевизия.

Работниците са наематели на жилища и къщи. С парите от продажбата на парцелите би трябвало да се погасят отговорности на фабриката от 18 млн. лв. .
 Русенци разпродават жилищата си поради сметки за ток
Русенци разпродават жилищата си поради сметки за ток

В жилищната кооперация се е натрупал дълг от 50 хиляди лева

Процедурата по неплатежоспособност на фабриката още не е завършила, само че от Национална агенция за приходите към този момент разгласи ха за обмен няколко парцела . Този факт ускори страховете на хората.

Фабриката не работи от 10 години . На терена на завода всичко е разпродадено. Производствените халета са разрушени. Останали са единствено 100-годишните здания, в които хората живеят.

Една от пострадалите изясни, че синдикът на компанията Георги Чолаков е заречен да се даде опция на наемателите да закупят жилищата, в които живеят на преференциални цени .

" В един миг обаче се оказва, че четири жилища към този момент се продават в Национална агенция за приходите и тези хора остават на улицата ", сподели тя.

Наемателката на едно от продаваните жилища изясни, че живее в него от 17 години. Преди това в него е живял свекърът й. " Директно се разгласи търг. Всеки може да пристигна на оглед и да има искания към нашето жилище ", разяснява дамата и добави, че банките не дават заем за тези жилища поради градоред а .
 Жива верига против разказа на жилищата си направиха излъганите русенци
Жива верига против разказа на жилищата си направиха излъганите русенци

Попречиха на правосъдния реализатор

Според синдика чиновниците на фабриката имат право да закупят жилищата си.

" Служителите имат опция да закупят въпросните жилища. Но тук не става въпрос това да стане на преференциални цени, а за различен ред за продажба. Жилищата първо се оферират на наемателите. Те не се продават по Търговския закон. Продажбата може да се реализира до 6 месеца след откриването на производството по неплатежоспособност . Всички жилища, които до 20 ноември не се осребрят по реда на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, ще бъдат препоръчани в произвеждане по неплатежоспособност ", изясни синдикът Георги Чолаков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР