Над 28 млн. лв. инвестиции от началото на мандата отчете

...
Над 28 млн. лв. инвестиции от началото на мандата отчете
Коментари Харесай

Кметът на Доспат: Над 28 млн. лв. са инвестициите в общината за мандата ми

Над 28 млн. лева вложения от началото на мандата регистрира кметът на Доспат Елин Радев при откриването на 33-тия Събор на чешмарите нощес. На формалното събитие, което съответства с концерта на мегазвездата Миле Китич, участваха към 20 000 души.
„ Вече 45 години град Доспат написа своята история. 45 години най-високият град в България гордо стои в Западна Родопа със своята визия и капацитет за развиване като европейски град. Днес всички ние означаваме 45 години от оповестяването на Доспат за град “, съобщи кметът.
Радев благодари на всички доспатчани, които със своя труд, непримиримост и обич към родния град са постигнали доста триумфи и са популяризирали името на града. Пожелава на всички, които живеят, работят и сътворяват новата история на града, здраве, персонални триумфи и благополучие.
„ Честването на 45-годишнината на град Доспат е една прелестна опция да благодаря на всички кметове и ръководители на Общински съвет, управлявали града през годините, които със своята безрезервност са спомогнали за неговото създаване и развиване във времето. В рамките на 4 година години община Доспат форсира своето развиване и осъществя редица планове, посредством които се привлякоха вложения в интерес на локалните поданици. С намерено лице стоя пред вас, с цел да ви кажа, че заложените задължения в програмата ми за ръководство са изпълнени над 95%. Над 28 милиона лв. е размерът на привлечените вложения в община Доспат в границите на мандат 2015-2019 година “, уточни кметът.
Той осведоми присъстващите за всички значими планове, които са осъществени и са в развой на осъществяване.

„ Образованието е мой водещ приоритет “, акцентира Радев. Той напомни за осъществената в неговото ръководство промяна в тази сфера.
„ Беше осъществена оптимизация на учебната мрежа, вследствие на което от три мъчно издържащи и оцеляващи учебни заведения в Доспат, едното с над 160 хиляди просрочени отговорности, остана едно само съвременно приблизително учебно заведение с визия за развиване “, регистрира градоначалникът.
Той се похвали с усъвършенствано административно обслужване, без бавене на преписки и услуги.
„ След няколко дни общинската администрация ще се нанесем в новата постройка на Община Доспат на ул. „ Кап. Петко Войвода ” № 3. Гражданите ще се обслужват на едно място и няма да обикалят от постройка в постройка, с цел да бъде осъществена административната услуга “, сподели Радев.
Той осведоми също, че скоро Доспат ще има нов център.
С особена горделивост съобщи, че общината, който той управлява, е измежду първите по бистрота институции в България,защото всичко, което хората би трябвало да знаят, го има на уеб страницата и е общодостъпно.
На формалното разкриване на събора участваха доктор Даниела Дариткова – ръководител на ПГ на ГЕРБ и на здравната комисия в Народното събрание, регионалният шеф Недялко Славов и кметове на общини.

Мощна заря след церемонията притегли погледите на 20-те хиляди присъстващи, а Миле Китич сграбчи още веднъж сърцата им.
Съборът на чешмарите продължава и днес(неделя) с фестивал на националното творчество. В 12 часа той ще бъде пресечен с концерт на националната певица Росица Пейчева, а за 15 часа е плануван обичайният шампионат по национална битка.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР