Над 275 000 електронни винетки на стойност над 15 млн.

...
Над 275 000 електронни винетки на стойност над 15 млн.
Коментари Харесай

Над 275 000 електронни винетки са продадени от началото на 2020 г.

Над 275 000 електронни винетки на стойност над 15 млн. лева са продадени от началото на годината, оповестиха от АПИ.
От тях 69% са били закупени за пътни транспортни средства с българска регистрация, от които над 125 000 са за леки коли. Българските водачи са купили електронни винетки за близо 13 млн. лева
За същия интервал на 2019 година са били продадени малко над 206 000 електронни винетки на стойност 14 млн. лева, прецизират от АПИ.
Годишните винетки остават най-предпочитаните от началото на 2020 година до момента, следвани от седмичните, които са 78 000 броя. Най-много водачи са търсили електронни винетки на 3 януари тази година - над 23 000 за един ден.
От началото на 2020 година са купени електронни винетки за над 85 000 транспортни средства с непозната регистрация. От тях за тежкотоварни са 34 000, като близо половината са за коли с турска регистрация.
До края на февруари 2020 година ще изтече валидността на повече от 1 млн. годишни електронни винетки за леки коли.
Когато потребителите купуват е-винетка, би трябвало да внимават при въвеждането на данните на транспортното средство. Вписването на регистрационния номер може да бъде на кирилица или на латиница, само че знаците би трябвало да подхождат на знаците в номера. Въвеждат се единствено букви или числа, без тирета, шпации и точки. Символите 0 (нула) и О (буква О) не са взаимозаменяеми, поучават от АПИ.
Отговорността за попълването на правилната информация за номера на транспортното средства, категорията му и интервала на годност на електронната винетка, е на притежателя или ползвателя. Потребителите би трябвало деликатно да преглеждат въведената информация, без значение дали от тях или от чиновник в комерсиалната мрежа, преди да потвърдят заплащането. В случай на погрешно декларирани данни се смята, че не е заплатена дължимата винетна такса за съответния автомобил. Корекции в системата не са вероятни, прецизират от АПИ.
Валидността на електронните винетки, в това число и на издадените посредством Агенцията за обществено подкрепяне, както и на тези на пререгистрирани коли, може да бъде тествана на уеб страницата www.bgtoll.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР