Над 270 души от БНР подкрепят . В отворено писмо,

...
Над 270 души от БНР подкрепят . В отворено писмо,
Коментари Харесай

От БНР защитиха директора си, СЕМ очаква той да оттегли оставката си

Над 270 души от БНР поддържат. В отворено писмо, публикувано в четвъртък, те приканиха да бъде отдръпнат препоръчаният от Министерството на културата законопроект за промени в Закона за радиото и малкия екран, защото в този си вид той " залага непрекъсната дестабилизация в публичното радио и прави вероятен политическия напън в работата на публицистите ".

Писмото е подписано от 275 чиновници на БНР, чийто общоприет шеф преди ден си подаде оставката заради неналичието на воля от страна на ръководещите да обезпечат самостоятелност на публичното радио. В четвъртък той обясни претекстовете си пред Съвета за електронни медии.

Служителите в БНР показват в писмото си, че окончателният законопроект се разминава с този, който бе направен по-рано от особено основаната работна група.

В оферти от Министерството на културата план са отпаднали отпаднали 7 параграфа.

" Всички те се отнасят до метода на ръководство на публичните медии и имаха за цел да преодолеят минусите на сегашната законова уредба и основания вследствие на тях дисбаланс в ръководството на БНР и Българска национална телевизия. В момента генералният шеф на БНР е заставен да работи с директорски съвет, който не е препоръчан от него, а в това време самият той ще предложи състав на УС, с който ще работи идващият общоприет шеф. Разминаването в мандатите е 2 години и половина – съвсем цялата им дълготрайност. Това основава съществени рецесии в ръководството на публичните медии ", декларират работещите в БНР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР