Над 27 милиона души във Филипините днес отново бяха поставени

...
Над 27 милиона души във Филипините днес отново бяха поставени
Коментари Харесай

Филипините отново въвеждат карантинни мерки в столичния район и околните провинции

Над 27 милиона души във Филипините през днешния ден още веднъж бяха сложени под по-строги карантинни ограничавания, откакто броят на заразяванията с ковид внезапно се повиши от предишния месец, съобщи ДПА.

Общественият превоз, частните и държавните офиси и други търговски услуги още веднъж бяха спрени в столицата Манила и четирите провинции към нея - Булакан, Кавите, Лагуна и Ризал. В петте района още веднъж бяха въведени карантинни ограничения за идващите 15 дни. На жителите им е неразрешено да излизат от домовете си с изключение на за значими действия, събиранията са лимитирани до най-вече петима души и не се разрешава хранене в заведенията за хранене.

Правителството на Филипините е предотвратило близо милион и половина заразявания с ковид

Католическите църкви още веднъж бяха затворени, както и фризьорските и козметичните салони, спортните зали и други сходни заведения. Някои градове в региона още веднъж не разрешиха алкохола.

По данни на здравното министерство във Филипините са регистрирани 106 330 заразявания с ковид и 2104 смъртни случая. Разпространението на болестта се ускори, откакто през юни държавното управление стартира да облекчава рестриктивните мерки в опит да съживи стопанската система. Рязкото повишаване на броя на случаите на COVID-19 накара здравни служащи да предупредят, че страната губи борбата с заболяването, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР