Над 27,86 милиона души в са получили поне една доза

...
Над 27,86 милиона души в са получили поне една доза
Коментари Харесай

Турция е ваксинирала напълно над 11 милиона души

Над 27,86 милиона души в са получили най-малко една доза от имунизацията, откогато страната започва всеобща акция за имунизация на 14 януари, заяви министерството на опазването на здравето, представено от Daily SABAH.
Повече от 15,94 милиона души са получили първите си дози, до момента в който над 11,91 милиона са били изцяло, съгласно данните на Министерството на здравеопазването.
Министерството също по този начин удостовери общо 7 839 нови случая в цялата страна през последните 24 часа.
Общият брой на случаите в Турция в този момент надвишава 5,18 милиона, до момента в който броят на умрелите в цялата страна доближи 46 268 със 197 смъртни случая през миналия ден.
Още 11 202 пациенти са се преборили в борбата с вируса, като общият брой на възстановилите се е над 5 милиона.
Към днешна дата са направени над 52,3 милиона теста за COVID-19.
Последните данни демонстрират, че броят на пациентите с COVID-19 в сериозно положение е 1843.
 Президенти от Латинска Америка и Карибите с апел за обективен достъп до ваксини Президенти от Латинска Америка и Карибите с апел за обективен достъп до ваксини
Шестима президенти на страни от Латинска Америка и Карибите приканиха интернационалната общественост за обективен достъп до имунизациите против CO...
Турция стартира развой на последователно нормализиране на 17 май след 17-дневно затваряне, което доста понижи разпространяването инфекцията.
До 1 юни страната ще ползва полицейски час през делничните дни от 21:00. до 5 сутринта, до момента в който почивните дни ще бъдат изцяло блокирани.
От декември 2019 година пандемията е лишила над 3,4 милиона човешки живота в 192 страни и райони, като над 166,8 милиона случая на болестта са регистрирани в международен мащаб, съгласно американския университет " Джон Хопкинс ".
Съединени американски щати, Индия и Бразилия остават най-силно засегнатите страни по брой инфекции и смъртни случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР