Над 27 000 лева даряват ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово“

...
Над 27 000 лева даряват ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово“
Коментари Харесай

Американските ТЕЦ-ове даряват всички пенсионери в Гълъбово за Великден

Над 27 000 лв. подаряват Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ и Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ на пенсионери в Гълъбово за Великден.

За поредна година двете компании поддържат самодейността на Омбудсмана на Република България госпожа Мая Манолова Великден за баба и дядо във връзка светлия християнски празник. С дарените средствата ще бъдат подкрепени всички пенсионери в град Гълъбово, които имат месечен приход над 348 лв. и няма да получат великденски надбавки от страната. Възрастните хора в Гълъбово, отговарящи на тези критерии, ще получат ваучери на стойност 20 лв., които ще им бъдат изплатени с пенсиите за месец май.

Средствата са отделени от стратегиите за корпоративна обществена отговорност на Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ и Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “. Това е следващата обществено значима инвестиция в района, която вършат двете компании.
Общата сума, вложена от „ ЕЙ И Европейски Съюз България “ в разнообразни КСО планове в интерес на общностите, в които компанията работи в страната, възлиза на близо 14,5 млн. лв.. Инвестициите на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ в възстановяване живота на локалната общественост надвишават 9 млн лв..

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

ЕЙ И Европейски Съюз (AES) участва от 2001 година в България и е най-големият вложител в енергийния бранш за последните 29 години с инвестиции, надхвърлящи 3,2 милиарда лв.. ЕЙ И Европейски Съюз България е притежател на най-новата и съвременна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ”, на Съоръжението за депониране на боклуци от употребата на централата край село Обручище, както и е мажоритарен притежател на ЕЙ И Европейски Съюз Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „ Свети Никола ”, край Каварна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР