Над 260 милиона души на планетата страдат от различна форма

...
Над 260 милиона души на планетата страдат от различна форма
Коментари Харесай

Тревожните признаци на тревогата

Над 260 милиона души на планетата страдат от друга форма на обезпокоително разстройство. Важно е да отбележим, че това са единствено диагностицираните случаи. Реалното число може да е над два пъти по-голямо.

В днешно време за доста страдащи е много мъчно да признаят, че страдат от паника, а в забързаното всекидневие доста от нас не схващат, че имат проблем, преди да е станало късно.

Също като с всяко заболяване, тревогата идва с елементарно разпознаваеми признаци, за които е значимо да следим у самите себе си.

Ежедневието ни не се трансформира

Хубаво е да съблюдаваме ритуали и привички в всекидневието си, с цел да бъдем оптимално ефикасни, само че не и с цената на свободата си.

Ако в някакъв миг спрем и си дадем сметка, че през последните четири седмици сме работили по 12 часа дневно, а уикендите сме ги прекарвали в лежане, извънредно евентуално е да сме влезнали в рискова за душeвността ни зона.

 Снимка 366926

Дълготрайното придържане към едно и също всекидневие блокира неокортекса в мозъка, което ни прави неспособни да мислим и реагираме в непознати обстановки. Това ни изолира и ни затваря в балон, като крайният резултат е да се усещаме обезпокоени и тревожни, без да има явни, на пръв взор, аргументи.

Ами в случай че...

 Снимка 366925

Ако самосаботираме начинанията си и постоянно даже не подхващаме нищо, то повода, като нищо, е, тъй като задълбаваме в отрицателните сюжети на " ами в случай че... " въпроси. Склонността да се фокусираме и опитваме да предвидим най-лошата развръзка на дадена обстановка е по едно и също време знак и извършител на паниката.

Малките неща

Всички хора имат разнообразни прагове на толерантност, преди да избухнат. Точно поради това не е елементарно да се дефинира в кои обстановки нападателната реакция е подбудена от справедлива гняв, и в кои е артикул на паника.

 Снимка 355948

Хората, страдащи от паника, постоянно избухват неудържимо в напълно безобидни обстановки, само че е мъчно за самите тях да осъзнаят анормалността на дейностите си.

Храната е от голяма важност

Тревогата постоянно лишава човек от вкус и даже прави обичаните храни отблъскващи. Тя идва най-често в композиция с държанието, разказано в първата точка, което включва забързано, монотонно и изпълнено със стрес всекидневие.

 Снимка 366927

Лошата диета, сама по себе си, може да бъде причина за паника и е един от сигурните знаци на психически дисбаланс.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР